zeynepkrtas

Manga Gönüllerin Birincisi...

Önerilen İletiler

Manga gönüllerin birincisi

Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirilen 55. Eurovision Şarkı Yarışması'ndan ikincilikle Türkiye'ye dönen Manga, sahne performansıyla herkesin gönlünü kazandı. Yarışmada 2003'te birinci olan Sertab Erener'den sonra en iyi dereceyi Türkiye'ye getiren grup üyelerine, ünlü müzisyenler övgü yağdırdı

manga.jpg

Norveç'in başkenti Oslo'da yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nı Almanya 246 puanla kazanırken, Türkiye 170 puanla ikinci oldu. 2003'de Letonya'nın başkenti Riga'da birinci olan Sertab Erener'den sonra Türkiye'nin katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması tarihinde en iyi ikinci başarıya imzasını atan Manga, Avrupa'da milyonlarca kişiden oy aldı. Müzik otoriteleri ve müzisyenler, Manga'nın performansını çok başarılı buldu. Erener, grubun başarısındaki en büyük payın sahnede kendilerine duydukları güven olduğunu söylerken, yarışmanın sunucusu Bülent Özveren politik oyunlara dikkat çekti.

İkinci olup arayı kapattık

MANGA finalde gayet başarılıydı. Daha önceki yarışmalarda 1.'liğimiz, 3.'lüğümüz ve 4.'lüğümüz vardı, Manga 2. olup arayı kapattı. Almanya'nın birinci olduğu, oylamanın üçte biri bittiğinde belli olmuştu. Önemli olan ikinci olabilmekti. Geçen yıl birinciyle ikinci arasında 167 puan fark vardı.

Bu yıl o farkı da az da olsa kapattık. Eurovision'da bize Ruslardan, Ermenistan'dan, Polonya ve Portekiz'den ne yazık ki hiç oy gelmez. Umarım Başbakanımız politik olarak bu ülkelerle de sıcak ilişkiler kurar ve bu bölgelerden bize az da olsa oy gelir.

Hadise'den tebrik telefonu

GEÇEN yıl Türkiye'yi Eurovision'da temsil eden Hadise ikinci olan grubu dün telefonla tebrik etti. Almanya'nın birinciliğine de sevindiğini söyleyen Hadise, 'Manga çok başarılıydı. Hepsini tebrik ediyorum. Onlarla gurur duydum' dedi.

Sertab Erener

Milyonlarca insanı etkilediler

SAHNE üzerindeki enerjileri, kendilerine güvenleri ve performansları çok iyiydi. Bu sayede milyonlarca insanı ekran başına kilitlediler. Çok başarılıydılar. Onları tebrik ediyorum.

Mazhar Alanson

İftihar ettim

Manga ile iftihar ettim. Onlara müzik yolculuklarında Avrupa'da da başarılar diliyor, hepsini tebrik ediyorum. İddialı ülkeler arasından sıyrılıp 2'nci olmak süper bir başarı.

Burcu Güneş

Türkiye adına yarışanların en iyisiydi

MANGA'NIN performansı mükemmeldi hatta uzun yıllar Türkiye adına katılan yarışmacıların en iyisiydi. Buna rağmen yarışmada başka iyi performans gösteren ülkeler de vardı. Bunların arasında en iyisi Danimarka ve İrlanda'ydı. Almanya'nın birinci olmasını beklemiyordum. Şarkı şirin ve güzeldi ama birincilik sürprizdi.

Pamela

Çocuklara helal olsun

MANGA beklenen bir sonuç aldı. İlk 3'e kesin girer gözüyle bakıyordum. Kalitesi çok yüksek bir iş çıkardılar. Çok çok tebrikler. İyi şarkı ve kalite açısından Manga'yla çekişebilecek bir tek Almanya ve Belçika vardı. Helal olsun çocuklara.

Sezen Cumhur Önal

Manga, müziğin silahşörleri

TÜRK rock müziği kendini kanıtlamıştır. Manga'ya birincilik az gelir. Bu 4 adam müziğin silahşörleridir. Müthiş bir efsane yarattılar. Eurovision sarhoşluğuna kapılmazlarsa, dünyada büyük ses getirirler. Celin Dion da Eurovision sayesinde kendini göstermişti. Bu çok önemli bir sonuçtur.

Garo Mafyan

Bu bir 'Komşuvizyon' yarışması

ÇOK güzel bir netice aldık. Manga'yı tebrik ediyorum. Gönlümüzden geçen birincilikti ama ikinci olduk. Komşular yine birbirine oy verdi. Hep söylüyorum. Eurovision değil, 'komşuvizyon' yarışması. Manga harika iş yaptı. Performansları da çok güzeldi.

Ali Kocatepe

Almanya'nın kazanmasına şaşırdım

ALMANYA'NIN birinciliği beni son derece şaşırttı. Manga, çok başarılıydı ve ilk üçü hak ediyordu. İkinciliği beni mutlu etti.

Ali Rıza Binboğa

Benim gözümde bizimkiler birinci!

MANGA, muhteşem bir performans sergiledi. Psikolojik olarak da çok iyi hazırlanmışlar. Detonesiz, makine gibi işlediler. Dinleyince 'Bizim çocuklar birinci olur' dedim. 39 ülkeden 26'sı bize oy vermiş. Almanya'ya şaşırdım. Almanya, solistinin şirinliği sayesinde bu kadar oy topladı diye düşünüyorum. Benim gözümde bizim çocuklar birinci.

Nurbanu GÜNEY ELBİR / MAGAZİN

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap