Can Sengul

Hamilelikte Beslenme

Önerilen İletiler

Hamilelik sırasında beslenme bildigimiz beslenme alışkanlıgından çok daha önemlidir. Hamilelik esnasında anne sadece kendisinden degil çocugun beslenmesinden de sorumludur. Bu nedenle anne hamilelik sırasında beslenmesine oldukça dikkat etmelidir. Hamilelik süresince kiloya dikkat edilmeli ve alınan kilo 9-12 arasında olmalıdır.

hamilelikte beslenme

hamilelikte beslenme

Hamilelik süresince normal damak tadının veya beslenme alışkanlıgının degiştirilmesine gerek olmadıgı gibi dengeli ve uygun beslenmeye de özen gösterilmelidir. Hamilelik boyunca devamlı dogal, taze ve besin degeri yüksek gıdalar alınmalıdır. Hamilelikte, beslenme açısından çocuga zararlı olabilecek şeylerin doktor tarafından belirlenip anne tarafından titizlikle uygulanması gereklidir.

8. haftadan itibaren bebegin kemik ve diş gelişimi oluşmaya başlar bu açıdan annenin hamilelik süresince beslenirken yeterli miktarda kalsiyum alıp almadıgına dikkat etmelidir. Annenin normalden farklı olarak hamilelikte beslenirken 2 kat daha kalsiyum alması gereklidir. Bu ihtiyacını da da kalsiyum açısından zengin olan besinler; Süt, yoğurt, peynir, yeşil yapraklı sebzeler, beyaz ekmek, taze badem, lor peyniri ve sardalye balığı tüketerek karşılayabilir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap