Can Sengul

Kalp Sağlığı ve Selenyum

Önerilen İletiler

Kolesterol seviyemizin artmasında minerallerin ufak da olsa payı vardır. Kolesterol dengemize dikkat etmediğimiz vakit felç riski ile karşı karşıya kalabiliriz.

Metabolizmamızın işleyişi bazında selenyum son derece mühim görevler üstlenir. Bunlardan en önemlisi üreme fonksiyonudur.Ayrıca doku ve hücrelerimizi muhafaza etmek görevi de selenyumun himayesindedir. Prostat kanserinin en büyük düşmanı selenyum maddesidir.

kalp sağlığının önemi

kalp sağlığının önemi

Selenyum içeren besinler bayanlar için günlük ortalama 75 mg değerinde, erkekler içinse 60 mg civarında tüketilmelidir. Selenyum doz aşımı son derece tehlikeli bir durumdur. Selenyum hususunda doz aşımı gerçekleştirmemeliyiz.

Selenyum içeren besinler gerektiği kadar tüketilmelidir aksi takdirde saç, cilt, tırnak kaybı kalp ve kolesterol problemleri ile boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Lüzum ettiği kadar tüketildiğinde hiçbir sorun ortaya çıkmamakta ve selenyumun faydalarından da büyük ölçüde yararlanabilmekteyiz.

Deniz ürünleri, kümes hayvanları, et ve brezilya kestanesinde bol miktarda selenyum bulunur. Sarımsak, kırmızıbiber, soğan, esmer pirinç ve yulaf da selenyum bulunduran diğer maddelerdendir. Selenyum içeren yiyecek tüketimi sağlıklı yaşam için şarttır.

Bu yazımıza ayrıca “selenyum içeren besinler, ace plus selenyum prostat, selenyum yüksekliği, selenyum iceren yiyecek, selenyum içeren, koenzim q10 içeren besinler, dr ömer coşkun koles, coenzim q10 iceren besinler, brezilya kestanesi sağlıklımı, troit hastaligi icin önemli yiyecekler” gibi aramalar ile de ulaşabilirsiniz…

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap