Can Sengul

Yüksek Tansiyon Hastaları Dikkat

Önerilen İletiler

tansiyon.jpg
Tansiyon’un sebebi kan basıncı’nın çok fazla veya çok az olma sebebidir. Su ve Tuz kaybı kan basıncındaki ani düşmelere yol açar ve yaz aylarında su ve tuz kaybı daha fazla gözlenir. Bu yüzden yaz aylarında tansiyon hastalarının dikkat etmesi gereken önemli bir dönemdir.

Hipertansiyon ve asabi kaynaklı, ani ısı değişikliğini vücudun vereceği tepki ani tansiyon düşmeleri yaratır. Bu gibi ani düşmelerin yaşanmaması için ilaç tedavisi uygulanmalıdır. Özellikle yaşlı bireylerde ilaç tedavisini aksatmamalarını öneriyoruz.

yüksek tansiyon

yüksek tansiyon

Uzmanlar sıcaklık artışından korunmak amaçlı klimalı odalara saklanmanın yanlış olduğunu, insan metabolizmasında çeşitli değişimlere maruz kalacağını söylüyorlar. Örneğin klima kullanan insanlar fark etmişler ise klima açıldığından bir süre sonra normalden daha fazla terleyebilirsiniz.

Ayrıca yaz aylarında kan basıncının düşmesi ile yorgunluk görülür. Bunun dışında egzersiz yapılarak bir nebze kan basıncımızı dengeye sokabilir.Bu nedenle hiç olmasa asansör yerine merdiven kullanarak günlük yaşantımızda hareket etmeye çalışmalıyız. Fakat her sporunun tam olarak tansiyona bir yararı olmaz.Misal ağırlık çalışmak tansiyonunuza zarar verir iken tempolu yürümek tansiyonu dengede tutmaya yarar.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap