Can Sengul

Dökülen Saçlar ve Estetik Saç Ameliyatları

Önerilen İletiler

Bir insanın saçlarının dökülmesi biyolojik olarak bir sorun arz etmemektedir; fakat dökülen saç teli sayısının 100 civarı saç teli sayısından fazla olmamalıdır. Bunlar tek tek saymak zor gelebilir hatta saymak imkansız da diyebilirsiniz.

Lavaboda kıyafetlerinizin üzerinde yastığınızın üzerinde tarağınızdaki saç miktarının fazlalığı dikkatinizi çekecektir.

Eğer Size fazla gelmiyorsa başka bir saçının dökülmediğine emin olan insanla karşılaştırabilirsiniz. Söyleyebilirim ki saçı dökülüpte fark etmeyen insan yoktur.

sacdokumu1237591751.jpg

Saç dökülmesi birkaç çeşittir. İnsanlarda en fazla görüleni erkeksi saç dökülme biçimidir ve bu dökülme tipinde saçlar tepeden ve şakaklardan başlar kişinin yaş olarak büyümesiyle devam eder.

Erkeksi saç dökülmesi saçların sadece yanlarda kalana kadar devam eder. Bu dökülme 19 lu yaşlarda başlar ve dediğimiz kısımlara gelene kadar devam eder. Bu dökülme tipi genetik olmasından dolayı önlenebilmesi imkansızdır ve erkeklik hormondan kaynaklık eder.

Anne ve babanın genetiğinden geldiğinden tıp buna biçaredir ancak saçlarınız genetik olup olmadığını anlamak için mutlaka bir doktora başvurmanızı söylemeliyim. Her dökülen saç genetik kaynaklı olmayabilir ki, düzensiz beslenme, düzensiz uyku, saçların yanlış yıkanması gibi nedenlere sahip olabilmektedir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap