Can Sengul

Panik Atak

Önerilen İletiler

Panik atak nedenleri?

Panik atak’ın nedeni tam olarak bilinmemekle beraber son yapılan araştırmalara göre beynin işlevsel bozukluğu ile ilgili olduğu ileri sürülmüştür. Beyin’deki nöron denilen tüm bilgilerimizin bulunduğu yapılarda başka bir nörön ile ilişki kurarken bunu diğer nörön’ün alıcısı olarak adlındırılan nörotransmitterler sayesinde diğer nöron’lara bildirir.

Uzmanlar bu işlevin panik atak olan kişilerde bu döngünün bozukluğundan meydanı geldiğini söylemektedir. Fakat bu konuda bir çok tartışma çıktığı için tam olarak bir neden belirtilememektedir.

Panik atak aşırı korku, stres ve endişe gibi hastalık tetikleyici olumsuz durumların yoğun bir şekilde yaşanmasından gerçekleşir. Panik atak’ın oluşumu aile’den yatkınlık gösterir yakınlarınızda panik atak veya depresyon gibi ruhsal sorunları olanları varsa sizinde olma yüzdeniz normal bireyden daha fazladır.

İnsan tehlikeli durumlarda adrenalin hormonu salgılar bu kişinin kendisini koruması için yapılan bir faaliyettir. Örneğin bir köpek üstüne doğru koştuğunuzda kaçma isteği duymanızın sebebi budur, Eğer küçükken köpek tarafından ısırılmış iseniz beyninizin algılayıcıları daha fazla çalışacaklardır.

Panik Atak kendini hayattan soyutlama, kendinin gerçek olmadığını hissetmek, her şeyin aynı olduğu, hayatın çok sıkıcı olduğu, aklını yitirme ve çıldırma korkusu gibi ruhsal belirtilerle başlayıp, nefes darlığı, boğuluyormuş hissi, terleme, titreme, baş dönmesi, bulantı, gibi fiziksel belirtilerde gösterebilir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap