zeynepkrtas

Engelli Seminerinde Engelle Karşılaştılar...

Önerilen İletiler

Engelli seminerinde engelle karşılaştılar

Denizli'de engellilerle ilgili bir toplantının asansörü ve rampası bulunmayan binada yapılması, engelli öğrencilere büyük güçlük çıkardı. Bedensel engelli öğrenciler, merdivenlerden velilerinin sırtında salona alındı.

Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağının Desteklenmesi amacıyla Denizli Sanayi Odası (DSO) tarafından “Engelli Olmak Başarıya Engel Değildir” sloganıyla hazırlanan seminer, asansörü ve engelli rampası bulunmayan iki katlı Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlendi. Etkinliğe davet edilen engelliler ikinci kattaki salona ancak velilerinin sırtında çıkartılabildi. Sırtta taşınarak salona alınan engellilerden Alper Cabbar'ın annesi Ayşe Cabbar, duruma tepki göstererek, “Bu tarz etkinliklerde bizlerin de düşünülmesini, rahat ulaşabileceğimiz yerlerde de yapılmasını istiyoruz. Bizim için ulaşım çok önemli” dedi.

Seminerden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelliler Mehteran gösterisi yapıldı. Zihinsel engelli Sevgi Neval Kahraman şarkı söyledi. İlker Burak Kalay'ın çaldığı keman eşliğinde söylenen şarkı salondakileri duygulandırdı.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ertan Aktaş, DSO Genel Sekreteri Bülent Uygun, 6 Nokta Körler Derneği Başkanı Muzaffer Eskin, Umut Çocukları Koruma Yaşatma Derneği Başkanı Nesrin Akbeyik, öğrenciler, engelliler ve engelli aileleri katıldı. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, açılışta yaptığı konuşmada, “Geçmişte başarılı olan birçok engelli insan var. O dönemde engeller daha büyüktü. Günümüzde ise, engelli vatandaşlar için büyük çaba sarf ediliyor. Denizli'de de engellilere yönelik yararlı çalışmalar yapılıyor” dedi.

Daha sonra Narlıdere Belediyesi Engelli Danışma Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Psikolojik Danışma Merkezi Müdürü Rasim Toker ve Denizli İnsan Hakları İl Kurulu Avukat Cengiz Kılıç, Avrupa Birliği'nde engelli haklarını anlattı.

Radikal

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap