zeynepkrtas

Engelli Kadının Örnek Başarısı...

Önerilen İletiler

Nakış yaparak ev, otomobil aldı, primlerini ödeyip emekli oldu

SAMSUN’da bedensel engelli 57 yaşındaki Günseli Canikli, nakış yapıp satarak geçimini sağladığı gibi, sigorta primlerini ödeyerek emekli de oldu. Belden aşağısı tutmadığı için tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren ve yalnız yaşayan Canikli, nakıştan elde ettiği gelirle kendine bir ev, bir de engelliler için özel tasarlanan otomobil satın aldı. Hayata dört elle sarıldığını belirten Canikli, ‘Hayatın hiçbir anında pes etmedim. Son 30 yıldır sürekli çalışıp, çevremdeki insanlara örnek oldum.’ dedi.

Samsun’un Atakum İlçesi’nde oturan ve yalnız yaşayan 57 yaşındaki Günseli Canikli, 4.5 yaşında geçirdiği ateşli hastalık sonucu, belden aşağısı felç oldu. Tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren ve İlkokul mezunu olan Canikli, bir arkadaşının yardımı ile nakış yapmasını öğrendi. Son 30 yıldır nakış yaparak geçimini sağlayan, yaşama azmi ile çevresindeki insanlara örnek olan Günseli Canikli, “Yaptığım nakışları satarak geçimimi sağlıyorum. Kazandığım para ile sigorta primlerimi ödeyip geçen yıl emekli oldum. 30 yıldır yaptığım birikimlerimle ve emekli maaşımla kendime bir ev, bir de otomobil aldım. Nakış yapmayı öğrenmem benim hayatımın bir dönüm noktasıdır. Gece gündüz çalışarak bu noktaya geldim” diye konuştu.

Eğitimini tamamlamak için açık öğretime kayıt yaptırdığını belirten Günseli Canikli, üniversite mezunu olmak istediğini de dile getirdi. Canikli, “Kendimi nakışa odakladım. Geleceğimin bu işe bağlı olduğunu düşündüm. Zaten engellilerin iş bulması çok zor. Ben de bu yüzden para kazanıp gelecekte rahat etmek için nakış yaparak hayatımı idame ettirdim. Şimdi çevremdeki insanlara da yardımcı olmaya çalışıyorumdiye konuştu.

Radikal gazetesi...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sayın zeynepkrtas

Emeğine sağlık....bu güzel haber için teşekkürler....

Eğitimini tamamlamak için açık öğretime kayıt yaptırdığını belirten Günseli Canikli, üniversite mezunu olmak istediğini de dile getirdi. Canikli, “Kendimi nakışa odakladım. Geleceğimin bu işe bağlı olduğunu düşündüm. Zaten engellilerin iş bulması çok zor. Ben de bu yüzden para kazanıp gelecekte rahat etmek için nakış yaparak hayatımı idame ettirdim. Şimdi çevremdeki insanlara da yardımcı olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Sayın Günseli Canikli sizi tebrik ediyorum.....

Allah yar ve yardımcınız olsun.....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap