Sumeye

Tıpta Bor Minerali Devrimi

Önerilen İletiler

Tıpta bor minerali devrimi

21’inci yüzyılın petrolü olarak değerlendirilen bor mineralinin tıp alanında kullanılmasıyla birlikte değerinin bugünkinden daha fazla olacağı belirtiliyor.

Bor mineralini çene cerrahisinde kullanan Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Tancan Uysal, besin takviyesi olarak verilen bor mineralinin kemik oluşumunu 3 kat hızlandırdığını belirledi.

Tedavi edici dozda uygulanan bor mineralinin insan vücuduna zarar vermediğini belirten Doç.Dr. Uysal, şunları söyledi:

“Doğuştan dar çeneye sahip insanların üst çenelerini rutin işlem olarak genişletiyoruz. Damağın ortasına bir vida koyuyoruz, basit anlatımla vidaları çevirdiğimiz zaman üst çene genişliyor. Damağın ortasındaki bazı bağlar açıldığı için boş olan kısımda kemik oluşması için 6 ay beklemek zorunda kalıyoruz. Takip eden sürelerde teller ve benzeri aygıtlarında kullanılması için bir buçuk yıl gerektiğini düşünürseniz 6 ay uzun bir süredir. Çalışmaya, bu süreyi nasıl kısaltabilir diyerek başladık. Öncelikle kemik yapacağına inandığımız maddeleri araştırdık. Bazı besin maddelerinde de bor minerali bulunmaktadır. Yediğimiz yeşil yapraklı bitkilerin bazılarında bor minerali vardır. Aslında insan vücuduna her gün bor minerali girmektedir.”

Bor mineralinin üzerinde çok çalışılmamış bir madde olduğunu belirten Doç.Dr. Uysal, dünya bor rezervinin yüzde 65'inin Türkiye’de olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Uysal, “ABD gibi büyük devletler bor mineralinin insan sağlığına zararlı olduğunu söyleyerek, bor mineralinin değerini düşürmeye çalışıyor. Bor minerali ’21’inci yüzyılın petrolü’ olarak tanımlanıyor. Çok değerli olan bor, tıp alanında kullanılırsa daha da değerlenecek” dedi.

modify_inline.gif

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap