Sumeye

Tansiyon Hastalarına Kötü Haber

Önerilen İletiler

83179.jpgTansiyon hastalarına kötü haber16 Ekim 2009Sağlık hizmeti her geçen gün zorlaşıyor. Sürekli hastalıklardan biri olan tansiyon hastalarını canından bezdirecek yeni bir uygulama başlıyor...Nergis DEMİRKAYA

İNTERNETHABER

ANKARA- Türkiye'deki en yaygın ve sürekli hastalıklardan biri olan tansiyon hastalarını üzecek haber. Sağlık ocaklarında pratisyen hekimlerce yazılabilen tansiyon ilaçları için uzman hekim zorunluluğu getirildi.

Tansiyon ilaçları daha önce ayakta tedavide uzman hekimlerce veya uzman hekim raporuna bağlı olarak pratisyen hekimler dahil tüm hekimlerce reçete edilebiliyordu. Yapılan değişikle bundan sonra Nefroloji, Kardiyoloji veya Endokrinoloji uzman hekimleri tarafından veya bu uzman hekimlerce düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak yine bu uzman hekimlerce reçete yapılacak.

UYGULAMA PAZARTESİ BAŞLIYOR

19 Ekim Pazartesi günü başlayacak uygulamaya sağlıkçılar tepkili. Sağlıkçılar bu düzenlemenin uygulanamayacağını savunuyor. Çünkü küçük kasabalar ve küçük kentler bir yana büyük şehirlerde çbile pek çok hastanede bu uzmanları bulmak mümkün değil.

VATANDAŞIN YÜKÜ ARTACAK

Yeni uygulama vatandaşlar açısından daha maliyetli olacak. Sağlık ocaklarında muayene için 2 TL ödenirken devlet hastanelerinde 8 TL ödenecek.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap