k@lpsizim_85

Reflexoloji Tedavisi Alanya'da Başladı

Önerilen İletiler

spacer.gifÖZEL Günışığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Reflexoloji tedavisi uygulanmaya başlandı.

Tedavi hakkında bilgi veren fizyoterapist Nur Tezgen, “davoud” ve “nomy davoud” engelli çocukların tedavisinde reflexoloji yöntemini kullandıklarını söyledi. Reflexoloji tedavisinin kesinlikle eğitimini almış ve sertifika sahibi kişiler tarafından verilmesi gerektiğini vurgulayan Tezgen, “Aksi takdirde tedavi olumsuz etkilere de yol açabilir. Geçmişi çok eski olan reflexoloji ilk olarak Çin ve Mısır'da uygulanmaya başlanmış. Reflexoloji bugün destekleyici ya da tamamlayıcı tedavi dediğimiz tedaviler arasında yer almaktadır. Reflexoloji sinir noktalarını belirli tekniklerle uyararak vücut içindeki iyileşme gücünü uyandırır. Bunun yanı sıra psikolojide özellikle panik atak ve depresyon hastalığının tedavisinde destekleyici olarak uygulanmakta olup başta Rusya ve ABD’deki engelliler üzerinde özellikle otistik ve spastik engelli çocuklar ile felçli hastalar olmak üzere birçok engel grubunda ciddi gelişmelerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur” dedi.

“Ayak ve el reflexolojisi belli noktaların elle uyarılarak vücuttaki sinirlerin ve kan dolaşımının uyarılmasıdır” diyen Tezgen, daha sonra açıklamasına şu şekilde devam etti: “En yaygın uygulanan ise ayak reflexolojisidir. Öncelikle otistik ve spastik çocuklar üzerinde uygulanan bu çalışmalar olumlu sonuçlar vermesiyle birlikte diğer engel gruplarında da değişik düzeylerde gelişmeler kaydedilmesine vesile olmuştur.

Reflexolojide amaç, anormal postür paternlerin düzelmesi, oluşabilecek deformitelerin önlenmesi, mevcut becerilerin geliştirilmesi, yeni becerilerin öğretilmesi, üst ekstremitelerin fonksiyonel kullanımını sağlamak, yürüme eğitimi vermek, konuşma merkezine yapılan çalışma ile anlaşabilir konuşmayı sağlamaktır. Reflexoloji merkezlerimizde hastanın çocuk olduğu, ruhsal ve fiziksel gelişimi için çevresi ve diğer çocuklarla iletişiminin önemi unutulmamalı, topluma kazandırılmış mutlu bir birey olması hedeflenmelidir.”

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap