Sumeye

Tüm Kanser Türlerine Karşı Etkili

Önerilen İletiler

30514.jpgTüm kanser türlerine karşı etkili20 Temmuz 2009 Başta akciğer, prostat, barsak ve göğüs kanseri olmak üzere neredeyse tüm kanser türlerine karşı adeta ilaç gibi etkili.Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, turpgiller familyasına ait sebzelerin başta akciğer, prostat, barsak ve göğüs kanseri olmak üzere neredeyse tüm kanser türlerine karşı hem koruma hem de bir ilaç gibi iyileştirme özelliği olduğunu söyledi.

TURPGİLLER MUCİZESİ

Lahana, karnabahar, brokoli, brüksel lahanası, beyaz ya da kırmızı turp gibi sebzelerin kanserli hücreleri kanser ilaçlarıyla aynı etkiyi gösterdiğini ifade eden Uslu, "Turpgiller familyası sebzelerin kanser önleyici etkisi içerdikleri izotiyosiyanat (kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal bir madde) adı verilen bitki kimyasallarından kaynaklanmaktadır. İzotiyosiyanatlar açısından en zengin diğer turpgiller; lahana, kıvırcık, marul, brokoli ve özellikle kara lahanadır. Bu maddenin bozulmaması için turpgillerin mümkün mertebe çiğ ve taze yenilmesi gerekiyor. Örneğin brokoli filizleri olgun brokoliye göre 30 kat fazla izotiyosiyanat içermektedir." dedi.

Izotiyosiyanat adı verilen bu kimyasal maddeler sebzeler doğrandığında, çiğnendiğinde ve sindirildiğinde ortaya çıktığına dikkat çeken Uslu, şu bilgileri aktardı:

"İzotiyosiyanat kimyasalı en fazla kapari bitkisinde bulunur. Artık marketlerden rahatlıkla turşusunu bulabileğimiz kapari bitkisinde yüzde 40 metil izotiyosiyanat, yüzde 21 izopropil izotiyosiyanat ve yüzde 6 butil izotiyosiyanat bulunuyor. Kapari çok etkili kanser önleyici ve iyileştirici bir besindir."

Avrupa ülkelerine tonlarca ihraç edilen kapari bitkisinin Türk halkı tarafından neredeyse hiç tüketilmediğini görmenin çok üzücü olduğunu anlatan Uslu, "Belki de o ülkelere göre ülkemizde daha fazla görülen kansere yakalanma oranında çok yüksek miktarda sigara tüketiminin yanı sıra turpgiller ve özellikle kapari gibi kanser önleyici besin maddelerini çok fazla miktarda, çiğ ve pişirilmeden tüketmememiz neden olmaktadır." ifadelerini kullandı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap