zeynepkrtas

Osman Öden Bu Habere Ne Diyecek?

Önerilen İletiler

Osman Öden Bu Habere Ne Diyecek?

İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, her fırsatta Giresun'da asfaltsız yol kalmayacağını söyleye dursun, Giresun'un merkez bağlı Gürköy köyünde yaşayan epilepsi hastası genç, köylerinin yolunun heyelandan kapanması nedeniyle bir yıldır sırtta doktora götürülüyor.

Epilepsi hastası doğuştan engelli Muharrem Aydın'ın annesi Leyla Karabulut Aydın, yaptığı açıklamada, oğlunun epilepsi hastası olarak dünyaya geldiğinini doğduğundan beri de yatağa bağımlı yaşadığını söyledi.

sirttatasiniyor1.jpg

Oğlunun konuşamadığını ve her ihtiyacını kendilerinin karşıladığını anlatan Aydın, ''Oğlum ne konuşabiliyor ne de sorununu bize anlatabiliyor. Onu yaşatmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bunda da çok zorlanıyoruz. Yolumuz bir yıl önce heyelandan kapandı. Yetkililere bunu bildirmemize rağmen halen açılmadı. Oğlumu sırtta taşıyarak köyün ana yoluna götürüyoruz. Zor olan yaşamımız heyelandan kapanan ve açılmayan bu yol nedeniyle daha da zorlaştı'' dedi.

sirttatasiniyor2.jpg

Baba Ramazan Aydın ise köyün oturdukları mahalle yolunu 20 yıl önce kendi imkanlarıyla yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Yörede geçen yıl temmuz ayında yaşanan sel felaketinde yolumuz meydana gelen heyelanla kapandı. Şimdi yoldaki heyelanı kaldırmaya gücümüz yok. Ben köyde çiftçilik yapıyorum. Oğlumu doktora götürebilmek için sırtımda 500 metre taşıyarak köyün anayoluna getiriyorum. Artık yoruldum. Sorunumuzu defalarca ilettiğimiz yetkililerden yardım bekliyoruz.''

sirttatasiniyor3.jpg

Giresun Faal Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gürköy Muhtarı Hadi Karabulut da yaşanan durumdan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

''Bu 28 yaşındaki oğlumuzun durumunu gerek Valilik gerekse de İl Özel İdare Müdürlüğüne sürekli anlatarak yardım istedim. Kapanan bu yolda devletin bir çakılı dahi yok. Bu yolu köylümüz kendi imkanlarıyla yaptı'' diyen Karabulut, söz konusu yoldan ayrıca 10 hanenin yararlandığını vurguladı.

sirttatasiniyor4.jpg

Bir yılı aşkındır yolun kapalı olduğunu belirten Karabulut, ''Bir kepçenin 2-3 saatlik çalışması yolu trafiğe açar. Yetkililer heyelanlı bölgede tahkimat duvarı yapılması gerekiyor diyorlar. Dedikleri doğrudur, tahkimat duvarı yapılmadan yol açılmalı ve bu insanların mağduriyeti giderilmelidir. Ardından da tahkimat duvarı yapılmalıdır'' dedi.

OSMAN ÖDEN NE DİYECEK ?

Giresun'da onlarca yetkili varken bu haberde İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden'in adını zikretmemizde elbette bir neden var. İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, KÖYDES Projesi kapsamında Giresun'a 14 milyon lira ek ödenek gönderildiğini açıklarken, asıl görevini unutmuş, AK Parti sözcüsü gibi davranıyordu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile AK Parti Grup Başkanı ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'ye övgüler düzen Osman Öden'e, asıl işini hatırlatmakta bize düştü. Giresunlu artık kendi asli görevini yaparken bunu insanlara lütufmuş gibi sunan yöneticiler istemiyor.

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap