zeynepkrtas

Sporda Engelleri Aştı, Karayoluna Takıldı...

Önerilen İletiler

Sporda Engelleri Aştı, Karayoluna Takıldı

Dünya 3'üncüsü engelli şampiyonumuz Aysel Özgan, Giresun kent merkezindeki üst geçitleri aşıp sahile ulaşamamaktan yakındı.

B

edensel Engelli Sporcumuz Aysel Özgan, spordaki engelleri aşarak Hırvatistan'ın Zagrep kentinde yapılan Havalı Tabancalar Dünya Şampiyonasında, Türkiye’ye Dünya 3'üncülüğü kazandırdı ama engelli vatandaşlar için en büyük sorun olan karayollarındaki engelleri aşamadıklarından yakındı.

engellisampiyon6.jpg

Sporculuğu döneminde 6 kez Dünya ve uluslar arası şampiyonaya katılan birçok kez şampiyonluklar elde eden Aysel Özgan, Avrupa’da her hangi bir engelle karşılaşmadıklarını, ama ülkemizde ve Giresun’da bu sorunları aşamadıklarını söyledi.

engellisampiyon5.jpg

İlimizde 2 bini araçlı olmak üzere toplam 5 bine yakın engelli vatandaş bulunduğunu söyleyen Aysel Özgan, Giresun sahillerinin korkuluklarla ve bariyerlerle kapatılması nedeniyle, sahile inebilmek ya da gezinti yapabilmek için en az 3 km yol kat etmek durumunda kaldıklarını dile getirdi.

engellisampiyon1.jpg

Giresun’da duble ve yan yol güzergahlarını kapsayan yayalar için üst geçitler yapılmış ama, engelli vatandaşların üst geçitlere akülü arabalarıyla çıkıp yararlanabilmeleri için yapılan asansörler hala kullanıma açılmış değil.

engeller4.jpg

Engelli vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek ya da sahile inebilmek için en az 3 km yol katederek Valilik Konağı önündeki yürüyen merdiven sistemi takılmamış üst geçide kadar gelmek durumunda kalıyorlar.

engeller3.jpg

Çoğu kez ters yönde gitmek durumunda kaldıklarını söyleyen bedensel engelli vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırıyorlar.

Haber: Selami Çelebi

engeller2.jpg

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap