zeynepkrtas

Moris Bencuya'dan Engelli Çocuklara Okul...

Önerilen İletiler

Moris Bencuya'dan engelli çocuklara okul

690830442847.jpg

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bencuya, otistik çocuklar okulunun inşaatına 200 bin lira bağışladı

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İzmir Musevi Cemaati eski Başkanı Moris Bencuya, otistik çocuklara okul yaptırıyor. Yenişehir'deki Ziya Gökalp İlköğretim Okulu bünyesinde yapılan otistik çocuklar okulunun inşaatına 200 bin lira bağışlayan Bencuya, kendi adı verilecek okula bundan sonra da desteğini esirgemeyecek.

11 DERSLİK OLACAK

Bağış için İzmir Valiliği'nde düzenlenen törene İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Hayırsever Moris Bencuya, İzmir Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Müftüoğlu katıldı. Törende konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nun atıl durumda bulunan bir bloğunun otistik çocukların eğitimi için onarım ve donanımının yapılması koşuluyla Engellilere Yaşam ve Özel Eğitim Derneği'ne tahsis edildiğini söyledi.

İzmir'in önde gelen işadamları arasında yer alan ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Moris Bencuya'nın okulun inşaatında kullanılmak üzere 200 bin lira bağışta bulunduğunu belirten Kıraç, kendisine bu katkısından dolayı teşekkür ettiklerini kaydetti. Kıraç, toplam alanı bin 550 metrekare olan, 11 derslikli binanın inşaatının tamamlanmasının ardından okula Moris Bencuya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi adının verileceğini vurguladı.

Törende konuşan ESİAD Başkan Yardımcısı Moris Bencuya ise ilk defa eğitime bağışta bulunduğuna işaret ederek, bunun mutluluğunu yaşadığını söyledi. Engellilere Yaşam ve Özel Eğitim Derneği'nin kendisine böyle bir teklif getirdiğini, kendisinin de seve seve bu bağışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

DESTEK SÜRECEK

Bencuya, "Duyarlı bir insan olarak bütün amacım insanların ömrünü uzatıp onlara yardım etmek. Okul benim işyerime çok yakın. Bağış teklifi geldikten sonra okulu daha yakından inceledim ve hemen bağış yapmaya karar verdim. Engelli çocukların eğitimine katkı yapmak beni ayrıca heyecanlandırıyor. Benim adımı taşıyacak okula bundan sonra da desteklerim sürecek. Okulun en iyi şekilde eğitim vermesi için elimden geleni yapacağım" dedi.

http://www.yeniasir.com.tr

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap