zeynepkrtas

Zeytinoğlu: 'Bizimköy Yaşatılacak'...

Önerilen İletiler

Zeytinoğlu:'Bizimköy Yaşatılacak'

5AF_bizimkoy.jpg

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, dün son günlerde kent gündeminde sıkça yer alan Bizimköy Engelli Üretim Merkezi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Zeytinoğlu, halen tesiste 17’si engelli 26 personelin çalıştığını, Bizimköy’ü yaşatmak için yeni projelerinin bulunduğunu söyledi, “İlk aşamada 20 engelli işçi işe alınacak. Daha sonra Bizimköy’de Çağrı Merkezi kurmayı, çalışan engelli sayısını 100’e çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu, Bizimköy tesislerinin bağışlanan arazi üzerinde kurulduğunu, başlangıç aşamasında AB’’den 1 milyon 305 bin Euro hibe, İşkur’dan 330 bin TL, Kocaeli Sanayi Odası’ndan 274 bin TL, Kocaelili sanayicilerden 160 bin TL, bağış alındığını anlattı şu bilgileri verdi:

“- Bizimköy projesi içindeki mozaik bölümü, faaliyete geçtikten bir süre sonra eski yönetim tarafından kapıtıldı. 250 tavşanla başlayan tavşan üretim bölümünün yıllık gideri 60 bin TL, geliri 1.500 TL’ydi. Eski yönetim küçülme kararı aldı, 60 tavşanla iş devam etti. Daha sonra bu bölüm de kapatıldı. Arıcılık bölümü, eski yönetimden 1 kovanla alındı. Bugün 3 kovanla faaliyet gösteriyor. Seracılık, açık alanda sebze ve meyve üretimi sürüyor. Bu bölümler kar eder hale getirildi. Mantar üretim bölümü henüz kar etmiyor. Bu bölümde yıllık yüzde 5’lik üretim artışı gerçekleştirildi. Konfeksiyon bölümü, en fazla istihdamın sağlandığı bölümdür. Hey Tekstil firması ile anlaşma yapıldı. İhracata yönelik fason üretim yapılıyor.”

Ayhan Zeytinoğlu, işyerindeki 20 engellinin yönetimin bütün telkinlerine rağmen eylem yaptıkları için işten çıkartıldıklarını söyledi, “Bu işçilerin maaşları hiç aksatılmamıştı. Kendilerine eylem yapmamaları konusunda telkinde bulunuldu. Halen Kocaeli’de İşkur’a kayıtlı, iş bekleyen 1407 engelli var. Bunların bir bölümünü daha Bizimköy’de istihdam edeceğiz. İşten çıkartmak zorunda kaldığımız 20 kişiden 18’ini de farklı işlere yerleştirmek için kişisel olarak elimden geleni yapacağım. Ama bu kişiler Bizimköy7e geri dönemez” dedi.

Özgür Kocaeli

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap