zeynepkrtas

Utanmasam Kahrımdan Ağlayacağım...

Önerilen İletiler

Utanmasam Kahrımdan Ağlayacağım...

10894721.jpg

Engelli Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Salih Sezgin, Utanmasam kahrımdan ağlayacağım.

Ankaralılar bu kadar mı duyarsız olur. Buraya iki tane topçu getirseydik adım atacak yer kalmazdı ama engelliler yalnız. Başkent’te ilgisiz sahipsiz bırakıldık” dedi.

ENGELLİ İhtiyaçları El Sanatları ve Hediyelik Eşya Günleri Fuarı’nın 2’ncisi 10 Haziran’da Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı. Fuar için aylarca hazırlık yapıldı. Billboardlardan belediye otobüslerine her tarafa afişler asıldı. Duyurular yapıldı. Özel eğitim kurumlarından medikallere kadar herkese çağrı yapıldı. İnsanlar tek tek arandı ama değişen hiçbir şey olmadı. Fuarı günde ortalama 50 kişi ziyaret ediyor.

Topçu getirseydik...

İlgisizlikten şikayet eden Engelli Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Salih Sezgin, “Utanmasam kahrımdan ağlayacağım. Ankaralılar bu kadar mı duyarsız olur. Buraya iki tane topçu getirseydik adım atacak yer kalmazdı ama engelliler yalnız. Başkent’te ilgisiz sahipsiz bırakıldık” dedi. İhtiyaç sahibi engellilere dağıtılmak üzere bir TIR dolusu eşyayı Ankara’ya getiren Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şube Başkanı Cafer Tayyar Erdek ise, “Başkentte engelliler sahipsiz kaldı. Fuara katılım yok. Organizasyona katılan çoğu firma ilgisizlik yüzünden bırakıp gitmek zorunda kaldı” diye konuştu. Edirne’den gelip fuarda standa açan Nihat Özer de ‘Türkiye’nin dört bir yerini geziyoruz. Şimdiye kadar bu kadar ilgisiz, bu kadar sahipsiz bir fuar görmedik’ dedi.

Bir TIR dolusu yardım malzemesi

Fuarda ihtiyaç sahibi engellilere Almanya’dan gelen bir TIR dolusu malzeme dağıtıldı. Dağıtılan 720 parça eşya arasında akülü engelli arabaları, engelli kaldırma robotları, koltuk değnekleri, minderler var. Bütün bu eşyalar önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap