zeynepkrtas

İSÖM, AB Projelerine Devam Ediyor!

Önerilen İletiler

İSÖM, AB Projelerine Devam Ediyor!

Özürlüler Müdürlüğü'nün iki projesi daha Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından hibe almaya hak kazandı.

İSÖM’den İki Proje Daha : “Bu Yaz Birlikte Gülelim Projesi” ve “Herkes İçin Demokrasi Projesi”

Daha önce “Sihirli Eller” ve “Konuşan Parmaklar” projelerini Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından sağlanan hibelerle hayata geçiren İSÖM’ün yeni projeleri sırasıyla Eylem 1.2 kapsamında gerçekleşecek “Bu Yaz Birlikte Gülelim Projesi” ve Eylem 5.1 kapsamında gerçekleşecek “Herkes İçin Demokrasi Projesi”.

“Bu Yaz Birlikte Gülelim Projesi” 8-13 yaş arasında olup örgün öğretim kurumlarında öğrenim yapan işitme, görme, ortopedik özürlü ve süreğen hastalığı bulunan çocukları eğlenceli, eğitici bir ortamda bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Özürlü çocuklara; proje kapsamında gönüllü eğitmenlik yapacak üniversite öğrencisi abi ve ablaları eşlik edecekler ve onlara Matematik, Türkçe, İngilizce, Müzik, Ritm, Dans, Resim, Origami, Model Uçak, Güvenli ve Sağlıklı Yaşam, Trafik konularında eğitimler verecekler.

Sadece Eğitmiyor Aynı Zamanda Eğlendiriyor : “Bu Yaz Birlikte Gülelim Projesi”

İSÖM’ün “Bu Yaz Birlikte Gülelim Projesi” kapsamında özürlü çocuklar sadece eğitim almayacaklar eğlenceli gezi ve organizasyonlara da katılacaklar ( Miniatürk, Rahmi Koç Müzesi, Havacılık Müzesi, İBB Trafik Parkı, Panaroma 1453’ü ziyaret edecekler. ). Ayrıca Proje kapsamında öğrencilere tabiat ve çevre sevgisi kazandırmak amacıyla hatıra ormanı oluşturmaya yönelik bir faaliyet yürütülmesi planlanıyor. Mayıs ayında başlayan proje toplam

4,5 ay sürecek ve Eylül ayında tüm faaliyetlerini tamamlamış olacak. İSÖM proje kapsamında; kendisine bağlı faaliyet gösteren özürlü merkezlerinde yaklaşık olarak 250 – 300 özürlü çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Özürlülerin Sosyal Hayata Adaptasyonu “ Herkes İçin Demokrasi ”

İSÖM’ün bir diğer Avrupa Birliği Projesi ise “Herkes İçin Demokrasi” adı ile hayata geçirilecek. Proje İSÖM’ün mevcut olan iki hizmetinin içeriğini zenginleştirmeyi ve geliştirmeyi amaçlıyor. Bu hizmetler özürlü yasal hakları seminer ve danışmanlık hizmetleri ve “Özürlülerin Sosyal Hayata Adaptasyonu ya da Toplumun Özürlülere Adaptasyonu Projesi” kapsamında verilen seminerlerdir.

İSÖM görme özürlü iki avukatı vasıtasıyla verdiği özürlü yasal hakları seminer ve danışmanlık hizmetleri ile özürlü bireylerin kendi hak ve özgürlüklerini bilen, bilinçli bireyler olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. İSÖM, özürlü yasal hakları seminer ve danışmanlık hizmetlerini “Herkes İçin Demokrasi Projesi” ile birlikte içerik olarak zenginleştirecek, yazılı, görsel ve sesli materyaller hazırlayarak daha fazla kişiye projenin çıktılarının ulaşmasını sağlayacak. Proje kapsamında uzmanların özürlü bireylerle bir araya geleceği seminer ve konferanslar gerçekleştirilecek.

“Herkes İçin Demokrasi Projesi”nin diğer proje faaliyetleri arasında; özürlü gençlerden oluşan 10 kişilik bir gruba tiyatro, drama ve sunum teknikleri konusunda eğitimler verilecek ve bu eğitimlere katılan özürlü gençler kendi bakış açılarıyla proje kapsamında gerçekleştirilecek olan konferanslarda özürlü olmanın nasıl bir duygu olduğunu, karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmeyi ve toplumdan beklentileri konularında katılımcılara bilgi veren skeçleri sahneleyecekler.

Engellilersitesi.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap